Svet je
naš kamp.

Rod kraških j’rt Sežana2023-12-04T23:05:17+01:00
Zadnje novice

Kaj počnemo pri tabornikih?

Taborništvo je šola za življenje – mlade vzgajamo v samostojne, odgovorne, angažirane in solidarne odrasle. Delujemo v manjših skupinah – vodih – kjer člani spletejo prijateljske vezi, hkrati pa se učijo skupinskega dela, deljenja odgovornosti in reševanja konfliktov. Velik poudarek dajemo tudi na ročne spretnosti – od delanja vezi za postavitev signalnega stolpa do žaganja in sekanja drv za ogenj, ki nas potem greje čez noč.

Ker pa je celoten program zasnovan na zabaven način, se člani učenja pogosto sploh ne zavedajo. To pride potem do izraza, ko se morajo dogovoriti, po kateri poti bodo prehodili do naslednje točke na orientaciji, ali pa ko skupaj poprimejo za šotorke in si postavijo bivak za prebroditi prihajajočo nevihto.

V taborniškem pristopu prisegamo na učenje in spoznavanje skozi izkušnje. Prav zato je »kaj pomeni biti tabornik« težko opisati z besedami. To doživiš in občutiš ves prešvican na pohodnem bivaku sredi gozda ali pa na travniku polnem šotorov, ko si obdan okrog ognja s srčnimi ljudmi, ki jim je mar za naravo, soljudi in so odločeni, da ta svet pustijo za spoznanje boljšega, kot so ga dobili.

Go to Top